Produžen rok za reprogram dugova za struju

Bez autora
Apr 02 2013

Na preporuku Ministarstva energetike, Upravni odbor EPS-a je do 25. aprila produžio rok za reprogram dugova uz otpis kamata. Biće odobren i duplo veći broj rata za vraćanje dugova, posebno za preduzeća - i do 48 meseci Podsećamo, od 600 hiljada dužnika tokom marta je samo 85 hiljada, odnosno njih 15 odsto sklopilo sporazume sa EPS-om o vraćanju dugova na rate. Za isporučenu struju Elektroprivreda potražuje oko 100 milijardi dinara, pola od toga je dug domaćinstava, a pola privrede.

Produžen rok za reprogram dugova za strujuEPS je odlučio da produži rok za reprogam dugova za električnu energiju do 25.aprila a povećaće i broj rata za otplatu, saznaje RTS. Ovakav potez Elekroprivreda Srbije je povukla zbog slabog odziva dužnika i bolje primene socijalne energetske karte.

Na preporuku Ministarstva energetike, Upravni odbor EPS-a je do 25. aprila produžio rok za reprogram dugova uz otpis kamata. Kako RTS saznaje, biće odobren i duplo veći broj rata za vraćanje dugova, posebno za preduzeća - i do 48 meseci.

Podsećamo, od 600 hiljada dužnika tokom marta je samo 85 hiljada, odnosno njih 15 odsto sklopilo sporazume sa EPS-om o vraćanju dugova na rate.

Za isporučenu struju Elektroprivreda potražuje oko 100 milijardi dinara, pola od toga je dug domaćinstava, a pola privrede.

Rok se, kako saznajemo, produžava i zbog primene socijalne energetske karte kako bi se najsiromašnijima omogućilo da steknu status energetski ugroženih potrošača i dobiju povlastice za struju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik